Sobre AEGEE

AEGEE es una de les associacions d’estudiants interdisciplinàries més grans d’Europa, que lluita per una Europa democràtica, diversa i sense fronteres. Com a Organització No Governamental, politicament independent i sense ànim de lucre, AEGEE es troba oberta a la gent jove de totes les disciplines i facultats. Fundada al 1985 a París, avui AEGEE ha crescut fins ser una xarxa de 13000 amics, present a 200 ciutats i 40 països arreu d’Europa.

AEGEE posa en pràctica la idea d’una Europa unificada. Treballant sense nivell nacional, AEGEE posa a tots els seus membres dels diferents països, directament en contacte els uns amb els altres. Amb les nostres activitats, encoratgem als estudiants a prendre un rol actiu en la societat. Creem un espai per diàleg i oportunitats d’aprenentatge, així com, actuem com als seus representants en front a la presa de decisions. AEGEE enforteix l’enteniment mutu entre joves Europeus i apropa Europa a la gent jove.


Visió

AEGEE lluita per una Europa democràctica, diversa i sense fronteres; que estigui socialment, econòmicament i políticament integrada, i que valori la participació de la gent jove en la seva construcció i desenvolupament.


 

Missió

AEGEE encoratja als estudiants i la gent jove Europeus a prendre un rol actiu en la societat. Crea un espai per al diàleg i oportunitats d’aprenentatge, i actua com a representant dels seus membres en front a la presa de decisions. A més a més, AEGEE enforteix l’enteniment mutu entre joves Europeus i apropa Europa a la gent jove.


Mitjans

Intercanvi culturals

AEGEE crea un espai per a gent de diferents contextes socials, per a que es coneguin i aprenguin sobre diferències culturals, per a fomentar l’enteniment mutu. AEGEE dona suport a la mobilitat i encoratja a la gent jove a creuar fronteres i fer nous amics, acabar amb els estereotips i enfortir la tolerància, el respecte i la solidaritat.

Desenvolupament Personal i Educació No-Formal

AEGEE proporciona aportunitats d’aprenentatge per al desenvolupament dels seus membres a través d’educació no formal i aprenentatge informal. Participant en cursos, tallers i participació amb l’organització, els nostres membres milloren les seves competències (tal com habilitats de lideratge, comunicació i administració de grups de treball)

Projectes temàtics

Projectes temàtics, tant locals com internacionals, són inciatives desenvolupades per membres d’AEGEE. Fant front als desafiaments actuals de la societat Europea, creen consciència entre la gent jove i proposen solucions des d’un punt de vista estudiantil. El resultat d’aquest treball té un impacte dintre i fora d’AEGEE.

Advocacia

 AEGEE reuneix les opinions dels estudiants Europeus i els representa en front a les persones d’interès a través de campanyes, conferències i sent membres en plataformes d’advocacia més grans. A més a més, AEGEE informa als estudiants i al gent jove sobre l’impacte que les polítiques Europees tenen en les seves vides i les oportunitats que ofereixen.

Fòrum per la Discussió

AEGEE proveeix un espai per a joves Europeus per discutir i intercanviar diferents punts de vista des d’una perspectiva Europea, amb l’objectiu de trobar els interessos comuns. Aquest intercanvi d’idees té lloc en totes les nostres activitats però un lloc ideal per a això són els nostres Working Groups, les conferències i les assamblees generals (EPM i Agora).


Vols saber més? Entra a www.aegee.org o envians un correu amb les teves preguntes a info@aegee-tarragona.org